198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
schoonmaak in kantoor

EEN HYGIËNISCHE EN VIRUSVRIJE WERKOMGEVING

De komende maanden gaan, na de corona crisis, weer heel wat werknemers aan het werk. Of dat nu naar kantoor of naar een bedrijf is, deze werknemers verwachten een hygiënische maar vooral ook virusvrije werkomgeving. Om dit voor elkaar te krijgen moeten werkgevers zorgen voor een goede schoonmaak. De ‘traditionele’ schoonmaak is sinds de corona crisis, niet meer voldoende. Schoonmaken moet nu gebeuren volgens een nieuwe aanpak; waarbij het risico op het verspreiden van virussen zo klein mogelijk wordt gemaakt. Een schone, veilige omgeving, waar het verspreiden van virussen zo miniem mogelijk is, zorgt voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer. Daarom is investeren in schoonmaak een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Als werkgever is het niet alleen belangrijk te investeren in de juiste schoonmaak, het is ook belangrijk dat de schoonmaakwerkzaamheden gecontroleerd worden.

DE JUISTE SCHOONMAAK BEGINT MET SCHOONMAAK ADVIES

Wil je er zeker van zijn dat je bedrijf hygiënisch schoon is met een minieme kans op verspreiding van virussen dan moet er worden schoongemaakt. Maar wil je dat laten doen door eigen personeel of door een schoonmaakbedrijf. ATIR kan je helpen bij het vormen van je keuze om schoonmaak in eigen beheer uit te voeren of uit te besteden. Ze brengen hiervoor de voor- en nadelen van jouw organisatie in kaart en maken zo duidelijk wat van beide de financiële consequenties zijn. Wanneer je ervoor kiest om het schoonmaken in eigen beheer te verrichten dan kan ATIR je ondersteunen bij het opzetten van een eigen schoonmaak organisatie. Wil je toch liever de schoonmaak werkzaamheden uitbesteden dan kunnen ze je helpen met het vinden van de optimale contractvorm voor jouw bedrijf.

EEN QUICKSCAN VAN DE SCHOONMAAKDIENST

Door het verrichten van een Quickscan naar de uitvoering en de prijs die je hiervoor betaald aan je schoonmaakbedrijf weet je gelijk of ‘jouw’ schoonmaakbedrijf de werkzaamheden goed uitvoert en/of dit marktconform wordt betaald. Wanneer je een Quickscan laat uitvoeren door ATIR krijg je direct inzicht in je huidige situatie en kom je te weten wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. ATIR verricht al jaren lang Quick scans voor bedrijven en daaruit is gebleken dat verbetering van de kwaliteit én besparing op de kosten bij de meeste bedrijven mogelijk was. ATIR maakt, door het uitvoeren van een Quickscan van het schoonmaakbedrijf dat bij jou in het bedrijf de schoonmaak verricht, de prijs-kwaliteit-prestatie verhouding voor je bedrijf inzichtelijk.

ADVIES VOOR SCHOONMAAKONDERHOUD

De focus van ATIR ligt al sinds 1988 op schoonmaak advies. De meer dan 30 gespecialiseerde adviseurs die in dienst zijn hebben elk hun specifieke kennis en ervaring in de schoonmaakbranche. Door jarenlange ervaring met aanbesteden en inkopen van schoonmaakonderhoud zijn deze adviseurs dan ook gespecialiseerd in alle contractvormen die er in de schoonmaakbranche zijn. De adviseur die jouw bedrijf adviseert, zal eerst samen met jou, bepalen welke schoonmaakwerkzaamheden verricht moeten worden en hoe vaak. Zo weet je precies welk schoonmaak scenario het beste bij jouw organisatie past. Dan kan bepaald worden of je gaat voor schoonmaak in eigen beheer of voor het uitbesteden van de schoonmaakwerkzaamheden. Misschien is een combinatie van beiden een goede optie. Er wordt, in overleg, bepaald welk contract het beste hierbij aansluit.

WELK SCHOONMAAKCONTRACT IS HET BESTE VOOR JOUW BEDRIJF

Elk schoonmaakbedrijf heeft zo zijn eigen schoonmaak contracten, maar de meest gebruikte contractvormen zijn het resultaatgerichte en het inspanningsgerichte contract. Bij een resultaatgericht schoonmaakcontract wordt er gekeken naar een totaalbeeld. Een ruimte of pand moet schoon zijn. Er worden in deze contractvorm afspraken gemaakt over het eindresultaat en niet zozeer over specifieke taken. Bij een inspanningsgericht schoonmaakcontract wordt er gewerkt aan de hand van een vast programma van taken. Als klant koop je een gemiddeld aantal schoonmaakuren en deze taken worden weergegeven in een werkprogramma. Je kunt ook kiezen voor een joint venture contract. Dat is een contract waarbij 2 of meer schoonmaakbedrijven worden ingeschakeld voor verschillende schoonmaak werkzaamheden voor bijvoorbeeld het wassen van de ramen, het schrobben van de vloeren en de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Met de expertise van ATIR weet je dat je het meeste resultaat haalt uit je contractvorm!

KWALITEITSCONTROLE OP SCHOONMAAKWERKZAAMHEDEN

Het is belangrijk om schoonmaakwerkzaamheden te blijven controleren zodat je direct kunt ingrijpen wanneer er iets fout dreigt te gaan. Voor de beoordeling van de schoonmaakkwaliteit hebben TNO en VSR samen de methodiek VSR-KMS voor het schoonmaakonderhoud ontwikkeld. Met het VSR-systeem wordt volgens objectieve criteria de kwaliteit van de schoonmaak vastgesteld. Dit is een objectieve meting op basis van uniforme, duidelijk omschreven uitgangspunten, waaronder een wetenschappelijk verantwoorde steekproef. VSR is geaccepteerd als controlesysteem door opdrachtgevers en schoonmaakbedrijven. Om de VSR-metingen te verrichten is speciaal software ontwikkeld. Het VSR-softwarepakket is van GRIP en is gecertificeerd omdat het volledig voldoet aan de technische eisen van VSR.

VOORDELEN VAN VSR-KMS KWALITEITSCONTROLE

De voordelen van deze manier van werken zijn:

  • Tijdsbesparing op operationeel niveau waardoor je makkelijker investeert in het verbeteren van nieuwe of andere processen
  • Omdat de facilitair manager precies weet wat er in de organisatie speelt wordt de kwaliteit veel beter bewaakt
  • Alle facilitaire processen zijn duidelijk en in één systeem vastgelegd waardoor de organisatie over het geheel slagvaardiger is
  • Er kan sneller worden gereageerd op veranderingen in de organisatie dankzij de modulaire opbouw van de software

Wil je ook een hygiënische, maar vooral virusvrije werkomgeving en/of wil je op een makkelijke en tijdbesparende manier de schoonmaakwerkzaamheden van je bedrijf controleren? Kijk dan eens op de website ATIR.be of neem contact op met Atir.