198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Hoe kunt u waterverbruik het beste verminderen?

Hoe kunt u waterverbruik het beste verminderen?

De kraan wat korter aan laten staan of misschien wel wat korter douchen? Voordat we antwoord geven op bovenstaande vraag is het verstandig in kaart te brengen waarom het zo belangrijk is om minder water te verbruiken. Want als we ergens de noodzaak van inzien, zullen we er ook beter op letten. 

Waarom moeten we minder water verbruiken? 

Het waterverbruik per persoon is in de afgelopen jaren minder geworden. We gaan al veel bewuster om met water dan we voorheen deden. Dat is op zich een positief bericht. Toch kan dit nóg beter. Maar waarom? Bij het verwerken en reinigen van water wordt er namelijk veel energie gebruikt. Dit is slecht voor het milieu. Het reinigingsproces vindt plaats met behulp van bepaalde chemicaliën die ook slecht zijn voor het milieu. Slecht voor het milieu maar daarnaast ook kostbaar. Daarnaast neemt door klimaatveranderingen de kans op waterschaarste toe. Genoeg redenen om zuinig om te gaan met watergebruik. 

Tips om waterverbruik te verminderen

  • Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen
  • Neem een douche in plaats van een bad
  • Spoel de vaat niet schoon
  • Maak minder gebruik van de hoge druk
  • Hergebruik water (tijdens het koken)
  • Zuinige waterspoeling door de wc
  • Was kleding minder vaak

Ondanks dat het verbruik per persoon minder is geworden, is het totale verbruik gestegen. Dit komt omdat we met steeds meer mensen, huizen en bedrijven zijn. Met bovenstaande tips kunt u er thuis al voor zorgen dat u liters per week bespaard. Douche een minuutje korter, trek die ene broek nog een keertje aan, vang kookvocht op en gebruik dit voor andere gerechten. 

Drinkbaar water is kostbaar

Onze watervoorraad op aarde is beperkt. Vooral drinkwater is kostbaar. Verspilling hiervan moeten we met zijn allen tegengaan. Weet u hoeveel water u dagelijks gebruikt? Uit onderzoek is gebleken dat we per persoon wel meer dan 130 liter(!) water per dag verbruiken. Dit drinkwater wordt zeker niet alleen maar gebruikt om te drinken. Het grootste gedeelte gaat verloren tijdens het douchen en het doorspoelen van het toilet. 

Hoe kunnen schoonmaakbedrijven het waterverbruik verminderen? 

Ook binnen de schoonmaakbranche zijn er duurzaamheidsambities uitgesproken. Schoonmaakbedrijven maken immers ook gebruik van drinkwater tijdens het schoonmaken. Het verminderen van waterverbruik begint bij de bewustwording van de medewerkers. Door met een positieve boodschap bewustwording aan te wakkeren ontstaat er meer aandacht voor dit onderwerp. Net zo goed schoonmaken met gebruik van minder water? Dat kan zeker! Laat de kraan niet lopen tijdens het schoonmaken of uitspoelen van de doek en maak gebruik van een spuitfles in plaats van een emmer water met sop. 

Buiten water besparen

Niet ieder kantoorpand heeft de luxe van een buitenruimte, maar als dat wel zo is, dan hebben we daar ook enkele handige tips voor. We kennen genoeg regenachtige dagen en daar kunnen we goed gebruik van maken. Door regenwater op te vangen, kunt u water besparen voor het groen. Niet alleen het groen buiten bij warmere dagen, maar ook de kantoorplanten binnen kunnen zo verzorgd worden. Een stuk duurzamer en daarnaast ook nog eens beter voor de planten. Een win-win situatie dus.

Professionele kantoor schoonmaak door ATIR België

Het team van ATIR denkt altijd na over het verbeteren en verduurzamen van schoonmaak. Wij gaan voor niets minder dan een schoon eindresultaat. Waarbij u en uw team weer in alle rust en veiligheid het werk kunnen doen.

Water besparen

Er zijn dus verschillende manieren om water te besparen. Bij ATIR België denken we bewust na over het gebruik van water. Wilt u meer informatie en nog meer tips om minder water te gebruiken? Neem dan contact met ons op.