198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
5 redenen waarom het schoonhouden van uw kantoor essentieel is

5 redenen waarom het schoonhouden van uw kantoor essentieel is

Het is natuurlijk prettig om in een opgeruimde omgeving te werken. U brengt een groot deel van uw tijd door op kantoor en dat is dus absoluut de investering van het schoonhouden waard. In dit artikel geven wij u 5 redenen waarom het schoonhouden van uw kantoor essentieel is.

1. Minder ziekteverzuim  

Het schoonmaken van kantoren is om meerdere redenen erg belangrijk. Ook voor het welzijn van werknemers – en de daarbij komende kosten voor werkgevers – is het de moeite waard om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Als een kantoor en alle werkplekken met regelmaat schoon worden gemaakt, krijgen vuil en schadelijke bacteriën geen kans. Dat heeft als groot voordeel dat het bijdraagt aan een lager ziekteverzuim onder het personeel. Dat betekent ook lagere kosten voor de werkgever. Het is dus mogelijk om te besparen op ziektekosten door het schoonhouden van het kantoor zoals het regelmatig uitvoeren van glasbewassing en vloeronderhoud.

2. Welzijn-omstandigheden

De Welzijnswet bevat regels voor werkgevers en werknemers om de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van werknemers en zelfstandig ondernemers te bevorderen. Het doel is daarbij om ongevallen en ziekten die veroorzaakt worden door het werk te voorkomen. Een schoon kantoor zorgt voor meer werkgenot, veiligere werkplekken en minder ziekte. Dat zijn allemaal belangrijke punten voor de Welzijnswet.

Welzijn op het werk definieert men als het geheel van factoren met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden waarin het werk wordt uitgevoerd:

  1. Veiligheid op het werk
  2. Bescherming van de gezondheid van de werknemer
  3. Psychosociale aspecten van het werk
  4. Ergonomie
  5. Arbeidshygiëne
  6. Verfraaiing van de werkplaatsen

3. Medewerkerstevredenheid

Gezondheid is in onze maatschappij steeds belangrijker. Een goede hygiëne hoort daar ook bij. Steeds meer medewerkers zijn zich daar ook van bewust. In sommige gevallen vragen medewerkers zelf om schonere werkplekken en kantoren, maar ook als dat niet het geval is kan het schoonhouden van het kantoor leiden tot een grotere medewerkerstevredenheid en een hogere arbeidsproductiviteit.

4. Milieuvriendelijker

Op elk kantoor zijn ze in overvloed aanwezig: toetsenborden. Doordat ze zoveel gebruikt worden, zijn het ook producten die sneller vies worden. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om de toetsenborden om het jaar te vervangen omdat ze vies zijn. Maar uit onderzoek blijkt dat de CO2-uitstoot bij het vervangen van de toetsenborden gelijk staat aan de CO2-uitstoot aan 7 jaar reinigen. De moeite waard om uw toetsenborden op kantoor schoon te houden dus!  

5. Uitstraling

De uitspraak ‘het oog wil ook wat’ koppelt u misschien niet meteen aan uw kantoor. Maar een schoon en opgeruimd kantoor zorgt voor een goede uitstraling naar buiten toe. Als u een bedrijf binnenloopt waar de receptie rommelig en vies is en het toilet niet schoon is, heeft u waarschijnlijk geen prettig gevoel bij dit bedrijf. Een schoon kantoor vergroot de representativiteit.

Professionele schoonmaak door ATIR België

ATIR is gespecialiseerd in het geven van advies over de uitvoering van specifieke schoonmaakwerkzaamheden. Of het bij u nu gaat om een speciale vloer en vloeronderhoud of het reinigen van de gevel van uw gebouw, onze specialisten hebben er ervaring mee.

Uit onderzoek blijkt dat een kantoorgebruiker die werkt op een schone werkplek zich prettiger voelt en een hogere productiviteit haalt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe de schoonmaak in uw gebouw wordt gewaardeerd door de gebruikers. ATIR België heeft samen met ATIR Nederland 16 gediplomeerde VSR kwaliteitsadviseurs in vaste dienst die zonder uitzondering gediplomeerd VSR controleur en – inspecteur zijn. Via een digitale enquête via e-mail wordt op eenvoudige wijze de waardering van de kantoorgebruiker met betrekking tot de schoonmaak vastgesteld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Samen met GRIP is voor het VSR kwaliteitmeetsysteem de kwaliteitsmonitor ontwikkeld om eenvoudig en realtime overzicht te krijgen over uw metingen.

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf dat hierin voor u iets kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies of meer informatie.