198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Schoonmaak

Hygiëne is meer dan belangrijk in deze tijd

Dat hygiëne meer dan belangrijk is, daar is iedereen het wel over eens. Want hiermee kan worden voorkomen dat u of uw medewerkers ziek worden. Dat geldt voor persoonlijke hygiëne en voor omgevingshygiëne. Met omgevingshygiëne wordt de werkomgeving bedoeld, thuis of op het werk. Micro-organismen zijn overal aanwezig, op uw handen, lichaam, op handgrepen, lichtknopjes, lift drukknoppen, op de kraan, in de keuken, op uw bureau, uw toetsenbord, de telefoon etc. Niet alle micro-organismen veroorzaken ziekte, maar er kunnen wel ziekteverwekkers tussen zitten. Denk hierbij aan het griepvirus, de salmonellabacterie, het norovirus en het coronavirus. Maar wat is een prettige en propere werkplek en wie waakt erover dat deze ook werkelijk schoon is. Dus wanneer is iets ook echt schoon, wie kan dat beoordelen én hoe kunt u dat beoordelen?

VSR controle om kwaliteit van schoonmaak te meten

Het is lastig om de kwaliteit van schoonmaakwerk goed te beoordelen. Dat komt natuurlij ook omdat iedereen op zijn eigen manier beoordeeld of iets ook daadwerkelijk schoon is. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom VSR (vereniging Schoonmaak Researcht) in samenwerking met TNO het kwaliteitsmeetsysteem, VSR_KMS heeft ontwikkeld. Deze technische kwaliteitsmeting wordt uitgevoerd aan de hand van uniforme, duidelijke omschreven uitgangspunten, die zijn vastgelegd in Nen-Norm 2075. De systematiek die wordt gehanteerd in het kwaliteitsmeetsysteem is door de hele schoonmaakbranche als norm geaccepteerd. Het doel van VSR-KMS is het bevorderen van professionaliteit in de schoonmaakbranche. Met VSR-KMS wordt de schoonmaakkwaliteit getoetst op basis van een onafhankelijk systeem dat hoog in het vaandel staat binnen de schoonmaakbranche. Atir heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het (door) ontwikkelen van het VSR-KMS systeem. Bij het VRS-KMS systeem wordt gebruik gemaakt van steekproeven volgens ISO. Atir heeft ervaren en gediplomeerde VSR kwaliteitsadviseurs in dienst die zonder uitzondering VSR controleur en VSR inspecteur zijn. Dit zijn professionals die hun sporen in de schoonmaak al lang verdiend hebben.

VSR-KMS kwaliteitsmetig het meest gebruikt in de schoonmaakbranche

Wanneer u een kwaliteitsmeting laat uitvoeren door Atir dan bent u verzekerd van een meting met resultaten. De meeste schoonmaak leveranciers nemen de VSR-KMS inmiddels in bijna al hun schoonmaak overeenkomsten op. VSR-KMS is niet voor niets het meest gebruikte controlesysteem. Atir toetst de schoonmaak kwaliteit aan de hand van contractueel gemaakte afspraken en gebruikt daarvoor hun eigen, door VSR gecertificeerde software. Binnen het kwaliteitssysteem VSR-KMS zijn technische uitgangspunten vastgesteld waarop Atir de schoonmaak leverancier toetst. Hierdoor is het mogelijk om een minimaal niveau voor schoonmaakwerkzaamheden vast te stellen. Van daaruit beoordelen én verbeteren we de kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden. U ontvangt van de controle door Atir, een uitgebreide rapportage met onze bevindingen en met concrete adviezen. Zelfs wanneer de schoonmaak leverancier niet de afgesproken schoonmaak levert herft u deze met onze tips en adviezen binnen de kortste tijd weer op peil.

Een succes maken van de schoonmaak

Het controleren (bewaken) van het schoonmaken van een pand kan worden gedaan met een objectaudit. Hierbij wordt er een controle uitgevoerd, aangekondigd of niet aangekondigd, waarbij het proces van schoonmaken wordt gecontroleerd. Hierdoor weet u precies hoe uw schoonmaakbedrijf het schoonmaakonderhoud organiseert en uitvoert. Hierbij wordt gekeken naar:

Wilt u meer inzicht in de schoonmaak kwaliteit dan kan Atir hiervoor diverse kwaliteitsmetingen aanbieden zoals bijvoorbeeld de VSR-KMS. Hiervoor komt een ervaren VSR kwaliteitsadviseur de kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden beoordelen en worden de resultaten van de meting met u en de schoonmaak leverancier besproken. De meetresultaten worden overzichtelijk getoont in de kwaliteitsmonitor zodat rapportagen makkelijk inzichtbaar zijn. Dit alles om ervoor te zorgen dat de schoonmaak leverancier de verbeteringen doelgericht kan uitvoeren. Wanneer u de schoonmaakwerkzaamheden laat controleren door Atir dan is dit wat u van ons mag verwachten:

  1. Een uitvoerige analyse van de schoonmaakwerkzaamheden door een onafhankelijke partij, op basis van VSR-KMS kwaliteitsmetingen
  2. De kwaliteitsmetingen worden gedaan door éen van onze gediplomeerde en gecertificeerde inspecteurs. Al onze inspecteurs hebben jarenlange praktijkervaring binnen de schoonmaakbranche.
  3. U ontvangt gevraagd en ongevraagd advies, maar dat geven we ook aan uw schoonmaak organisatie. Dat doen we ook als dit buiten de meting valt, alles met de bedoeling de schoonmaakkwaliteit naar een hoger niveau te tillen.
  4. We zorgen voor een heldere en eenduidige rapportage, die we kunnen maken dankzij onze eigen gebruiksvriendelijke software. De inspecteurs werken met een tablet met deze software. Hierdoor zijn alle rapporten op dezelfde manier gemaakt en worden de resultaten van de meting automatisch berekend

De voordelen van een VSR kwaliteitsmeting

Wanneer er schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd, door eigen personeel of door een schoonmaak organisatie, dan wilt u ook dat deze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de gemaakte afspraken. Daarom is controle van belang zodat u weet dat alle gemaakte afspraken worden nagekomen. Dat kan worden gedaan door Atir een VSR kwaliteitsmeting te laten verrichten. Die kwaliteitsmetingen kunnen periodiek worden gedaan maar Atir kan ook een dagelijkse toets van de schoonmaakwerkzaamheden verrichten doormiddel van het VSR-DKS controlesysteem. Dit systeem is ontwikkeld om de uitvoering van verschillende schoonmaakwerkzaamheden door één persoon of van één specifieke taak te toetsen. Door deze methode wordt zichtbaar gemaakt hoe individuele schoonmaak medewerkers presteren. Door dit inzicht wordt het makkelijker om iemand apart bij te sturen of te zorgen voor extra opleiding. Zo kunt u, door het laten uitvoeren van VSR metingen ervoor waken dan iedereen voorzien is van een prettige en propere werkplek die natuurlijk ook hygiënisch is!

Wilt u meer weten over de VSR-kwaliteitsmetingen of over het VSR software pakket neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met een van de adviseurs van ATIR.be