198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Atir - schoonmaak werkplek

Een schoon kantoor is goed voor de medewerkerstevredenheid

Hygiëne is, zeker vandaag de dag, een hot en belangrijk item! Na een lange periode van Corona en thuiswerken zijn steeds meer mensen weer op kantoor aanwezig. Er is veel meer aandacht voor gezondheid en hygiëne op de werkvloer. Iets wat voorheen minder ter sprake werd gebracht. Een werkplek moet veilig en schoon zijn. Van de gevolgen van bacteriën zijn we ons steeds meer bewust. Maar wat zijn die gevolgen? En waarom is een schone werkplek zo belangrijk? Omdat schoonmaken onze expertise is, vertellen we hier graag meer over.

Nadelen van een onhygiënische werkplek 

Een hoog ziekteverzuim is iets wat je als werkgever absoluut niet wilt. Wist je dat je zelf kunt bijdragen aan minder ziekteverzuim? Een schone werkplek en goede hygiëne is van belang voor minder ziekteverzuim. Dagelijks zijn er veel verschillende mensen op kantoor aanwezig. Daarnaast is het werken met flexplekken helemaal van nu. Het niet schoonmaken van de werkplekken kan zorgen voor verspreiding van bacteriën en ziektekiemen op toetsenborden, computermuizen en andere voorwerpen. Kantoormeubilair is namelijk een bron van bacteriën. Virussen kunnen zich hierdoor gemakkelijk verspreiden. Gevolg? Meer zieke en ontevreden medewerkers.

Voordelen van schoonmaken 

Collega’s brengen samen veel tijd door op een kantoor. Een schone werkplek is een belangrijk onderdeel van goede arbeidsomstandigheden. Wanneer jij en je collega’s in een schone omgeving werken zal de weerstand aanzienlijk verbeteren. Het gevolg? Minder ziekteverzuim. Naast een betere fysieke gesteldheid zorgt een schone werkplek ook voor een goede mentale gesteldheid. Mensen ervaren minder stress en kunnen ongestoord werken. Naast schoonmaken is frisse lucht van belang. Door frisse lucht in kantoor raken mensen minder snel vermoeid en functioneren de hersenen optimaal. Een echte win-win situatie: een blije werkgever én werknemer.  

Hoe houd je de werkplekken schoon? 

Door ATIR België in te schakelen. Ons team van gespecialiseerde schoonmakers weten wat er nodig is om hygiëne te waarborgen. Afhankelijk van je wensen en de situatie kunnen wij dagelijks, wekelijks of maandelijks de boel flink aanpakken. Stofzuigen, dweilen, ontsmetten, luchten. Wij zorgen voor een schone werkomgeving terwijl jij en je collega’s zich bezighouden met het werk.  

4 redenen om ATIR België in te schakelen  

  • Minder ziekteverzuim 
  • Betere productiviteit 
  • Tevreden medewerkers 
  • Representatief kantoor 

Naast tevreden medewerkers krijgen (nieuwe) klanten een betere indruk van jouw bedrijf. Een schoon en opgeruimde werkomgeving geeft een beter beeld. Want wie wil er nu klant worden van een bedrijf dat een chaos is?  

Hygiëne is ‘key’  

Inmiddels is wel duidelijk hoé belangrijk een schoon kantoor is. Wil je ook genieten van een schoon kantoor? Schakel ons professionele team in. Ons team werkt netjes en met goede producten. Uit onderzoek is gebleken dat veel werkplekken niet goed worden schoongemaakt. Voor tevreden en gezonde medewerkers is hygiëne ‘key’, Tips nodig om de werkplek zelf goed schoon te houden? Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.