198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Een blik op de complexe uitdagingen van commerciële duurzaamheid

Een blik op de complexe uitdagingen van commerciële duurzaamheid

Duurzaamheid is net zo belangrijk voor het bedrijfsleven als voor ons allemaal als individuen.  Belanghebbenden van alle kanten vragen om vooruitgang en willen zekerheid dat zij zaken doen met een bedrijf dat werkelijk geeft om de wereld waarin wij leven. Klanten eisen meer en verwachten dat bedrijven meer doen op het gebied van duurzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat 52% van de consumenten van mening is dat bedrijven nog steeds niet genoeg doen en 57% vindt minder afval en meer recycling erg belangrijk.

Wat te doen?

Commerciële besluitvormers vragen meer transparantie van bedrijven waarmee zij samenwerken en zijn zich uiterst bewust van ‘greenwashing’-praktijken. Het is eenvoudigweg niet genoeg om wollige duurzaamheidspraktijken te implementeren.

Hoewel het zeker zo is dat consumenten, overheden en bedrijven in harmonie moeten samenwerken om de verwoestende effecten van klimaatverandering te keren, hebben bedrijven de meeste invloed op duurzaamheid. Een consument die erop let minder plastic te gebruiken, vermindert alleen het eigen verbruik, maar een bedrijf dat minder plastic gebruikt voor verpakkingen, vermindert het verbruik van elke consument die dat specifieke product aanschaft.

Pogingen tot duurzamer handelen kunnen echter complexe commerciële beslissingen met zich meebrengen, waarbij rekening moet worden gehouden met de eisen van de verschillende belanghebbenden. Bedrijven die het juiste willen doen voor hun klanten, hun budget en uiteraard het milieu, worden geconfronteerd met een scala aan uitdagingen.  

Uitdaging: een gebrek aan duurzame producten

Het grootste probleem dat duurzame praktijken in de weg zit, is een gebrek aan duurzame producten. Toch is kiezen voor gerecyclede producten niet altijd de oplossing. Focus op producten die lang meegaan en op minder verbruik stimuleert zowel duurzaamheid als commerciële voordelen.

Uitdaging: duurzame producten vs. gerecycled materiaal

Duurzame producten zijn van cruciaal belang bij het creëren van een verantwoorde, duurzame, commerciële manier om de toekomst van onze planeet te waarborgen. De kwaliteit van gerecyclede materialen gaat na verloop van tijd achteruit, waardoor producten minder lang meegaan en vaker herverwerking vereisen, wat meer kosten met zich meebrengt. Wanneer een bedrijf voorkomt dat onbetrouwbare producten van duurdere materialen vaak moeten worden vervangen, scheelt dat vervangings- en bedrijfskosten en gebruik van bronnen.

Producten met een langere levensduur zijn beter voor het milieu. De levensduur van producten wordt genoemd als de belangrijkste manier om direct duurzaamheidswinst te boeken – belangrijker dan bijvoorbeeld end-of-life verwerking, materiaalgebruik en systeemefficiëntie.

Bedrijven moeten beter inkopen en minder afval genereren. Dit kan een gigantische impact hebben. De langere levensduur van passieve producten vermindert de milieu-impact met tot wel 72% en verlaagt de commerciële kosten met maximaal één derde.

Uitdaging: commerciële kosten

Het is wellicht geen verrassing dat 80% van de bedrijven aangeeft dat de huidige economische situatie, de stijgende kosten en de inflatie de belangrijkste uitdagingen zijn waarmee zij de komende jaren worden geconfronteerd. Het is van groot belang, nu meer dan ooit, dat bedrijven maatregelen nemen om hun winstgevendheid op peil te houden. We vroegen ons af of bedrijven het ermee eens zijn dat duurzame producten meer kosten.  De perceptie is positief verschoven: bijna ¾ is het daar niet mee eens.  Desondanks worden de vermeende investering en terugkerende kosten voor het implementeren van duurzamere werkwijzen door 60% van de bedrijven als belemmering genoemd. Dus hoe zit dat precies?

De volgende stap is dat de samenhang tussen beter inkopen en duurzamere producten wordt versterkt. Dat zal dan weer leiden tot minder verbruik en dát is de doeltreffendste manier om het systeem efficiënter te maken, zodat tijd en middelen kunnen worden ingezet voor verdere innovatie, resulterend in nog meer duurzaamheid.

Advies nodig? ATIR is gespecialiseerd in het geven van advies over de uitvoering van specifieke schoonmaakwerkzaamheden met duurzame producten en op een duurzame wijze. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.