Geschreven door Ferenc van der Sterren

In 2016 had ik het geluk dat ik organisaties en bedrijven heb mogen bezoeken in verband met schoonmaakadvies, zowel bij overheidsinstanties als in de privésector. Wat mij opviel, is dat de schoonmaakwerkzaamheden steeds vaker tijdens kantooruren vallen. Zo is er direct contact tussen de schoonmaakmedewerkers en gebouwgebruikers.

Geschreven door Ferenc van der Sterren

Atir België – een adviesbureau voor schoonmaakvraagstukken – bestaat tien jaar. Er is veel veranderd in de laatste jaren. Schoonmaaktechnieken voor materialen en middelen zijn geëvolueerd, organisatievormen zijn verbeterd en steeds vaker kiest men voor dagschoonmaak. 

Geschreven door Ferenc van der Sterren

De laatste tijd merk ik dat er in de markt een groeiende interesse is voor resultaatgericht schoonmaken. Op het eerste gezicht lijkt dit een geweldige manier om besparingen door te voeren, zonder kwaliteitsverlies. De leverancier hoeft immers niet meer schoon te maken wat nog schoon is. Hierdoor zouden schoonmaakmedewerkers tijd besparen en dus efficiënter kunnen werken.

Geschreven door Marjolein de Detter

Als nieuw YOUNG IFMA bestuurslid heb ik deze keer de eer een column te schrijven. Daarom vertel ik u graag mijn ervaringen in de facilitaire wereld in Belgiё. Ik ben afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en heb vervolgens een paar jaar gewerkt als catering- en schoonmaakadviseur bij het onafhankelijke adviesbureau ATIR Nederland. Daarop heb ik de overstap gemaakt naar het zusterbedrijf in Belgiё, waar ik momenteel ook werkzaam ben als facilitair adviseur (catering en schoonmaak).

Geschreven door Ferenc van der Sterren

De taken van een Facility Manager zijn zeer breed. Denk maar aan gespecialiseerde vakkennis, personeelsverantwoordelijke, contractbeheer, … er wordt tegenwoordig veel verwacht van een Facility Manager.